Over Bel-Ray

Het bedrijf Bel-Ray is opgericht in 1946 door William en Evelyn Kiefer. Vanaf het begin maakte Bel-Ray industriŽle oliŽn en sindsdien is er veel gebeurd. De motortak van Bel-Ray ontstond in het begin van de jaren 70, toen de zoon van de oprichters, Kurt Kiefer, in het bedrijf ging werken. Nadat hij een jaar in de industriedivisie van Bel-Ray had gewerkt, stapte hij over naar de consumentenafdeling. Daar presenteerde hij een plan voor een lijn motorsmeermiddelen. De strategie was om de reeds ontwikkelde, innovatieve technieken van Bel-Ray eerst in de racerij in te zetten. Zo konden ze topcoureurs en hun monteurs helpen bij het oplossen van hun smeerproblemen. Het idee bleek aan te slaan en er ontstond een goede werkrelatie met een aantal teams en rijders. Ervaringen uit de racerij konden zodoende weer benut worden bij het ontwikkelen van nieuwe, nog betere producten. De naam Bel-Ray won respect en bekendheid. Al snel kozen vele kampioenen voor Bel-Ray.

De race historie is zeer rijk. Inmiddels is Bel-Ray al ruim 40 jaar vertegenwoordigd in de hoogste regionen van de motorsport; MotoGP, WK Superbike, MXGP, AMA, Rally en vele klassen meer. Befaamde namen als Eddy Lawson, Freddy Spencer, Chad Reed en Carey Hart deden het al: racen en winnen met Bel-Ray.

Het uitgebreide assortiment is te zien op de productpagina. Hier vindt u de twee- en viertakt motoroliŽn, transmissie-, luchtfilter- en vorkoliŽn en nog veel meer.

Heeft u vragen? Stuur een e-mail via onze contact pagina.

over-bel-ray fotoover-bel-ray fotoover-bel-ray foto
over-bel-ray fotoover-bel-ray fotoover-bel-ray foto